Unit tennis

In 1993 is de omnivereniging Were Di Tilburg uitgebreid met tennis en zijn er 6 kunstgrasbanen aangelegd. In eerste instantie had dit onderdeel uitsluitend een recreatief karakter, maar sinds 2007 is de vereniging aangesloten bij de tennisbond KNLTB en kan er ook in competitieverband getennist worden.

De club staat bekend als een gezellige en gemoedelijke vereniging, waar momenteel zo’n 350 tennisleden actief zijn. Jaarlijks worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals het Witte Benentoernooi (bij aanvang van het nieuwe seizoen), een dames- en een herentoernooi (beide in juni), clubkampioenschappen (in september), een open toernooi (in oktober) en de interne wintercompetitie (gedurende de maanden november t/m maart).

Het streven is om de kunstgrasbanen in de zomer van 2020 te vernieuwen, waarbij door de leden gekozen is voor een andere ondergrond, smashcourt. De mogelijkheid bestaat dat de tennisbanen dan tevens naar het zuiden opgeschoven zullen worden, afhankelijk van de realisatie van een (volledig) vierde veld voor de unit hockey.

Sponsors & partners