Lid worden?

Het lidmaatschap van Were Di Tilburg tennis is een jaarlidmaatschap. Het tennisseizoen loopt van 1 januari t/m 31 december. Lid worden? Dat kan via deze pagina.

Het lidmaatschap wordt volgens de bepalingen van het verenigingsrecht automatisch verlengd, tenzij het lid het lidmaatschap op correcte wijze heeft opgezegd (zie onder Opzeggen). Alle leden van Were Di Tilburg tennis zijn automatisch óók lid van de KNLTB.

Als je lid wordt van Were Di Tilburg tennis word je ondergebracht in een leeftijdscategorie. Deze categorieën zijn gebaseerd op de categorieën die de tennisbond KNLTB heeft vastgesteld:

  • senioren: degenen die vóór 1 januari van een kalenderjaar de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt;
  • junioren: degenen die vóór 1 januari van een kalenderjaar de leeftijd van 13 jaar hebben bereikt maar de leeftijd van 18 jaar nog niet;
  • tenniskids: degenen die vóór 1 januari van een kalenderjaar de leeftijd van 13 jaar nog niet hebben bereikt.

Andere vormen van lidmaatschap

Naast het jaarlidmaatschap kent Were Di Tilburg Tennis nog enkele andere typen lidmaatschap:

  • omnilid: een jaarlidmaatschap voor personen die óók lid zijn van één van de andere units van Were Di Tilburg;
  • zomerlid: een kort lidmaatschap van 4 maanden (juni t/m september). Aanmelden voor dit lidmaatschap kan alleen in de maanden mei en juni. Het lidmaatschap eindigt automatisch als de gekozen periode verstreken is, tenzij het voor die tijd is omgezet in een jaarlidmaatschap;
  • winterlid: dit lidmaatschap loopt van oktober t/m maart. Aanmelden voor dit lidmaatschap kan alleen in de maanden september en oktober. Het lidmaatschap eindigt automatisch aan het einde van de periode, tenzij het voor die tijd is omgezet in een jaarlidmaatschap.
    Goed om te weten: winterleden zijn niet gerechtigd om op vrijdagavond KNLTB-competitie te spelen;
  • pasjeslid: voor personen die lid zijn van een tennisvereniging die niet aangesloten is bij de tennisbond, maar die wel toernooien willen spelen. Pasjesleden zijn niet speelgerechtigd op de banen van Were Di Tilburg tennis.

De vereniging zijn we samen…

Een vereniging als Were Di Tilburg wordt door vrijwilligers draaiende gehouden. Dat is immers de essentie van een vereniging. Gezamenlijk maken we ons hard voor hetzelfde doel; veilig en prettig sporten in een gezellige omgeving. Om dat mogelijk te maken betaal je een bijdrage in de kosten (lees: contributie). Deze bijdrage is bij lange na niet kostendekkend.

Om sporten betaalbaar te houden verwachten wij van onze 18-plus leden dat zij zich minstens een aantal uur per jaar kosteloos inzetten voor onze vereniging*. De meest voorkomende taak is het draaien van enkele bardiensten op jaarbasis.
*Deze verplichting geldt niet voor zomer- en pasjesleden.

Lees hier meer over verenigingswerk bij Were Di Tilburg.

Sponsors & partners