Nationale selectie

Om de 2 jaar is er een selectiejaar voor de Nederlandse Teams; MDNT en WDNT, het mannen- en vrouwen nederlandse nationale team respectievelijk. 

Deze teams doen mee aan internationale toernooien, wedstrijden tegen Amerikaanse college teams en natuurlijk de Europese- en Wereldkampioenschappen. Om het jaar is er een kampioenschappen voor de mannen of de vrouwen. In de zomer van 2018 was het WK voor mannen in Israel, in 2019 spelen de vrouwen het EK en in 2020 zijn de mannen weer aan de beurt met het EK. De selectie hiervoor vindt plaats in een aantal trainingsweekenden (zaterdag en zondag), waarbij de coaches aan het eind hiervan de selectie bekendmaken.

Deze trainingsweekenden zijn niet alleen voor potentiële teamspelers belangrijk, maar zijn ook voor beginnende- en ervaren lacrossers leerzaam en leuk. Het is ook mogelijk om hier enkel 1 dag van mee te doen, in plaats van het hele weekend. Vanuit onze club gaan hier meerdere mensen heen en twee spelers van de mannen hebben zelfs de ambitie om in 2020 voor Nederland uit te komen op het EK.

Deel via:

Sponsors & partners