Geschiedenis

Lacrosse vindt zijn oorsprong bij de Noord-Amerikaanse indianen. Zij noemde het dehuntshigwa’es (Onodaga Taal: ‘mannen slaan met een rond voorwerp’), da-nah-wah’’uwsdi (Oostelijke Cherokee: ‘kleine oorlog’) of Tewaarathon (Mohawk: ‘klein broertje van de oorlog’).

Het spel stelde de jonge mannen van de stam in staat om te trainen voor op oorlog. Ook werden er conflicten tussen stammen uitgevochten met behulp van lacrosse. Het veld was groot (500 meter tot enkele kilometers lang) en het spel duurde lang (twee of drie dagen). De sport dankt zijn naam aan Franse verkenners die de indianen het spel zagen spelen.  ‘Crosse’ is een algemene Franse term voor elke stok, kolf, slaghout in een balsport. Een hockeystick is in het Frans ook een crosse. De naam is dus een verwijzing naar de kolf en misschien een verwijzing uit een zin als “le jeu de la crosse” (“Het spel met de kolf”). In 2008 is Tilburg Lacrosse officieel opgericht. Toentertijd kende onze mooie vereniging enkel één mannen team, wat al snel uitgegroeit is naar een grote groep enthousiaste mannen en vrouwen spelers! ​Met zowel een dames als twee heren lacrosse teams in de competitie, zijn we als club in staat om onze geweldige sport lacrosse aan te bieden aan iedereen die geïnteresseerd is.

Tilburg Lacrosse bestaat uit een groep gedreven lacrosse spelers met mooie trainingsvelden, een proactief bestuur en verschillende actieve commissies. We streven dan ook naar de titel van de leukste lacrosse club van Nederland.

Deel via:

Sponsors & partners