In Memoriam – Jan Smits

De laatste tijd zagen we Jan niet zo vaak meer bij ” zijn ” Were Di.  Zijn voet zat hem steeds meer in de weg. Vier weken geleden ging hij na een operatie nog vol goede moed in revalidatie in zorgcentrum Damast. Na een paar dagen weer thuis werd Jan ziek en bleek hij getroffen te zijn door het Coronavirus. Jan overleed 8 april.
Jan was bijna 70 jaar trouw lid van onze vereniging. Hij heeft vrijwel alle spelende generaties bij het hockey meegemaakt. Tot op laatst was hij een trouw supporter van heren1 en dames1 en maakte in de pauzes en na de wedstrijden graag met een wit wijntje in de hand een praatje met jong en oud. Tot een paar terug was hij nog elke donderdag, samen met zijn ook vorig jaar overleden echtgenote Jacqueline, present om een paar spelletjes jeu de boules te spelen, samen met veel andere Were Di -veteranen.
Jan heeft ook bestuurlijk veel voor onze vereniging betekend. Jarenlang was hij penningmeester van de hockey en later van de omni-vereniging. Ook voor de Stichting Sportaccommodatie en voor de door hem zelf opgerichte stichting Vrienden van Were di verzorgde hij als bestuurslid de financiële administratie. Hij was deskundig, accuraat, al zocht hij soms de randen op van wat kon en niet kon, maar altijd in het belang van de vereniging. “De belastingdienst is niet mijn grootste vriend”, zei hij altijd.
Hij sloeg geen algemene vergadering van de vereniging over. Zelfs tijdens de laatste bijeenkomst die hij mocht meemaken vond hij het noodzakelijk om het bestuur te adviseren over de financiële risico’s.
Were Di is hem veel dank verschuldigd. Dat werd onderstreept door de gouden speld die hem werd uitgereikt.  Ook werd hij voor zijn verdiensten koninklijk onderscheiden.
Wij zullen Jan missen. Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte.

 

Ton Wegdam

Oud voorzitter.

Deel via:

Sponsors & partners