In Memoriam – Jacqueline Smits

Vorige week woensdag 30 oktober is Jacqueline Smits, echtgenote van Jan Smits, overleden.
Het is allemaal heel snel gegaan. Om 12.00 uur zat ze met Jan aan de koffie, maar ze voelde zich plotseling niet goed en ging naar de huisarts. Daar aangekomen ging het snel achteruit. Een zware hersenbloeding was de oorzaak dat zij die zelfde avond nog in het ziekenhuis is overleden.
Jacqueline is de jongste dochter uit een gezin met 14 kinderen. Daarvan zijn twee kinderen vroeg overleden.
Thuis hadden ze een groot grondverzetbedrijf ,dat in die tijd werd uitgevoerd met paard en wagen. Daar heeft ze de liefde van haar vader voor dieren gekregen. Een nationaal bekende koetsier van twee- en vierspannen.
Jacqueline was een dierenvriend en altijd in de weer met het verzorgen van haar twee hondjes, vogeltjes en kippen. Met een haan natuurlijk.
Op vakantie gaan had niet haar voorkeur. Samen met Jan naar hun eigen stukje bos deed ze veel liever. Ze vond het heel erg dat dit de laatste jaren nog nauwelijks mogelijk was.
In de jaren ’60 had Were Di een groepje dames die wekelijks het paviljoen verzorgden, zoals tafelkleedjes wassen, vloer aanvegen enz. In deze groep was Jacqueline ook actief. Elke week kreeg het paviljoen van haar een kleine schoonmaak beurt.
Later was ze elke zaterdag te vinden op de velden van Were Di om de wedstrijden van de kleinkinderen te volgen.
Jarenlang was een actief lid van onze jeu de boules club en een grote steun voor Jan bij zijn werk als penningmeester van Were Di.
Na haar tachtigste ging het allemaal wat minder. En paar keer gevallen, een pijnlijke schouder, maar nog steeds actief in en rond huis en met altijd heel veel belangstelling, zorg en liefde voor haar kleinkinderen.

Vorige week overleed Jacqueline in de leeftijd van 83 jaar.

Rob Huijsmans.

Deel via:

Sponsors & partners