Wedstrijdverslag HGC – Were Di: 0-1

We willen het het publiek volgende week natuurlijk niet aandoen, maar hagelbuien lijken ons wel resultaat op te leveren … Twee weken geleden, na het gelijkspel op Rood-Wit, realiseerden we ons dat we nog net een beetje extra moesten gaan knallen. Dat we de koe nu echt bij de horens moesten pakken, zodat we die eerste plek niet meer zouden laten schieten. Nog 4 finales, te beginnen met Tilburg thuis. Die finale wonnen we, gesteund door heel veel publiek en heel veel hagel. Daarna wisten we dat het winnen van de volgende finale uit bij HGC een heuse kampioenswedstrijd op zou leveren. Wie had dat ooit gedacht, een kampioenswedstrijd in de overgangsklasse, en dat ook nog eens thuis. Als, als, als… Zo reisden we af naar Wassenaar, wetende dat we niet weer gesteund zouden worden door zo ontzettend veel publiek. Maar wat bleek? Er waren wel degelijk supporters gekomen om ons naar de overwinning te schreeuwen en de hagelbui in de voorbereiding maakte dat wij ons helemaal thuis voelden. We schoten dan ook uit de startblokken. Na 2 minuten werd een hoge verlegging gespeeld via El en Kiek waardoor Marle op rechts vrij de cirkel in kon denderen en aldaar dodelijk uit kon halen; 0-1. Je hoorde HGC hopen dat het niet net zo’n wedstrijd als de vorige keer zou worden.. Dat werd het ook niet.

Het werd echt een vechtwedstrijd. Hoewel wij in de eerste helft nog enkele grote kansen kregen om de score uit te breiden en HGC op slechts 1 moment na, niet echt gevaarlijk werd, speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. Beide ploegen hadden moeite met elkaars press en voor beide ploegen was het niet het moment om het achterste van de tong te laten zien. Het echte billenknijpen bleef dus nog even achterwege. Dat volgde zo halverwege de 2e helft. Ook in die helft begonnen we namelijk weer voortvarend, met wat kansjes en 1 strafcorner. Maar een bevrijdende 2-0 bleef uit. En dus begon de tijd om ons pijn te doen voor HGC te dringen en dat merkte je. Rond de 50e – 55e minuut kwam er een kanteling in de wedstrijd. Het hele team van HGC doemde ineens voor de neus van onze verdedigers op als zij de bal op kop cirkel uit wilden nemen. De spanning sloop er nu echt in. Daar zal ik dan ook maar niet al te veel woorden meer aan vuil maken, want die minuten verdienden zeer zeker niet de schoonheidsprijs.

Maar….. Het eindsignaal ging en wij hadden waarvoor we gekomen waren: drie punten!!!!!! Een kampioenswedstrijd!!!!! Het besef was er niet eens helemaal. Wat een ongelofelijk gaaf seizoen met het gaafste team van Nederland van de allerleukste club. We gaan een kampioenswedstrijd spelen….. Zelfs tijdens dit schrijven moet het eigenlijk nog bezinken. Waarschijnlijk zal het kwartje pas echt vallen bij het zien van jullie allemaal langs de lijn zondag. Bij het proeven van de sfeer. Dat duurt nog even, voordat het zondag is. We kunnen geloof ik allemaal al niet meer wachten. Maar het is misschien maar goed dat we het tot die tijd ook nog niet helemaal kunnen geloven, dan kunnen we deze week gewoon benaderen zoals alle andere weken, lekker onbevangen knallen tijdens de training en de oefenwedstrijd tegen OZ Dames 1 afgelopen dinsdag. Wij zullen zorgen dat we er klaar voor zijn. Zorgt u dat u erbij bent?!

Groetjes Dames 1

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.
onze hoofdsponsoren
Logo CVB Ecologistics
Logo CVB Ecologistics