Horeca


Vanaf 1 januari 2016 is Were Di Tilburg zelf exploitant van het horecapaviljoen. De keuze om de horeca in eigen beheer te nemen past bij de ambitie die Were Di Tilburg nastreeft, namelijk de gezelligste en meest gastvrije club van Brabant te worden. De bouw van een nieuw paviljoen in 2016 was een natuurlijk moment om die keuze te maken.

Vrijwilligers

Exploitatie in eigen beheer betekent dat een beroep gedaan wordt op vrijwilligers om af en toe een bardienst te draaien, evenementjes te organiseren (zoals wafels bakken voor kids, cocktailavonden, bierproeverij) of wat lichte horecagerelateerde administratie te doen. Deze vrijwilligers worden aangestuurd door horecamanager Niek Hermans die in dienst is van Were Di Tilburg.

De voordelen van horeca in eigen beheer zijn evident. We kunnen o.a. nu zelf bepalen wat voor soort evenementen we gaan organiseren, zijn flexibeler qua openingstijden, kunnen zelf bepalen wat op het menu komt en de winst komt rechtstreeks ten goede aan de club.

Als Were Di-vrijwilliger kun je je inschrijven voor verschillende taken. Word bijvoorbeeld een Were Di-visitekaartje als Barvrijwilliger, of steek de handen uit de mouwen in de keuken als Keukenvrijwilliger. Past dit niet bij je? Klik dan hier om te zien welke andere vrijwilligerstaken er zijn binnen Were Di Tilburg.

Taken Barvrijwilliger

  • Het schenken en serveren van dranken.
  • Het bereiden van borrelhapjes.
  • Kashandelingen en afrekenen.
  • Het klaarzetten en voorbereiden van de bar en paviljoen.
  • Het schoonhouden van de bar en het paviljoen (tijdens en na).
  • Het aanvullen van de producten.
  • Het openen/afsluiten van het paviljoen.
  • Zorgen voor gezellige sfeer ( muziek/licht).

Taken Keukenvrijwilliger

  • Het bereiden en verwarmen van eenvoudige gerechten.
  • De kwaliteit van de producten verzorgen.
  • Het klaarzetten van de keuken vooraf.
  • Mise-en-place werk verrichten (tosti’s maken).
  • Het schoonhouden en schoonmaken van de keuken.
  • De HACCP (hygiëne) controles uitvoeren en naleven.
  • Het verzorgen van teamlunches.

En wat kun je van Were Di verwachten?

  • Veel gezelligheid in een leuke werkomgeving.
  • Je leert de kneepjes van de horeca.
  • Waardering van je medeclubleden.
  • Een duidelijk en makkelijk online roostersysteem (vanaf 1 april)
  • Duidelijke en eenvoudige beschreven werkinstructie.
  • Onderling contact en ruilen met andere barvrijwilligers is makkelijk (vanaf 1 april).
  • Je wordt goed begeleid. De horecamanager is er voor alle vragen.
  • Een keer per jaar een gezellig event voor alle vrijwilligers van Were Di.
  • Een nóg gezelliger Were Di Tilburg. Vooral ook omdat je wordt uitgedaagd om mee te denken over aansprekende acties en evenementen!

Om Bar- of Keukenvrijwilliger te worden moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 16 jaar (keuken) Minimaal 18 jaar (Bar).
  • IVA certificaat in bezit *.
  • Fysiek in staat om belastend werk te doen (barvrijwilliger).
  • Het naleven van het horecareglement.
  • Individueel beschikbaar 1 x per 4 weken of 1 x per 8 weken.
  • Als je je aanmeldt als team: beschikbaar zijn voor een vast deel van de dag of avond.
  • En bovenal: gastvrij, vriendelijk en enthousiast: kortom, een echte Werediaan!

* Het IVA Certificaat kun je online behalen door een test in te vullen (duurt 10 minuten) op  www.nocnsf.nl/iva.

Heb je vragen voor Niek of wil je je aanmelden als bar- of keukenvrijwilliger? Stuur dan een mail naar horeca@wereditilburg.nl.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.
onze hoofdsponsoren
Logo CVB Ecologistics
Logo CVB Ecologistics