Marleen Mulders

Marleen Mulders geridderd

Wow, wat zijn we trots op de jongste geridderde van Nederland: Marleen Mulders. Ook zij werd bedankt voor haar geweldige vrijwilligerswerk waaronder dat voor Were Di. Het Brabants Dagblad heeft een prachtig artikel gewijd aan haar werk en leven. Dat is onderstaand integraal terug te lezen.

Niemand dacht dat Marleen Mulders 18 zou worden, nu is ze met 35 de jongste Ridder van het land

TILBURG – Kanker in het oog, kanker in de botten. Marleen Mulders (35) wordt geboren ‘zonder perspectief’, zoals dat in die tijd nog eufemistisch heet. Lees: ze zal de achttien niet halen. Maar ze staat er nog altijd, en haar grenzeloze optimisme maakt de Tilburgse de jongste gedecoreerde van het land.

Bart Gotink 26-04-21, 14:25Bron: BD

Vergeef Marleen Mulders vast de clichés waar ze niet omheen kan. Al die vormen van ‘carpe diem’ (pluk de dag) en ‘denken in mogelijkheden’. Ze is zich bewust van de Xenoswijsheden, maar dat krijg je als je leven een start kent als dat van haar. Een start waarbij zo vaak voor een voortijdig einde is gevreesd, dat het een wonder mag heten dat Mulders zich vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen. Daarmee os ze dit jaar de jongste gedecoreerde van het land is. Die verdienste krijgt ze niet omdat ze er op haar 35e überhaupt nog staat, maar omdat ze zich en passant ook nog inzet als vrijwilliger voor anderen met kanker of een beperking. En voor de scouting. En voor de hockey.

Bijna doof en blind aan één oog

Zelf weet Mulders weinig van de eerste maanden in haar leven, uiteraard. Maar vader Hans kan er alles over vertellen, als hij geëmotioneerd kijkt naar zijn dochter met onderscheiding. Al in de eerste paar maanden wordt bij Marleen een retinoblastoom ontdekt, een oogtumor. Was dat vijf jaar eerder gebeurd, dan ging zo’n oog er gewoon, hup, uit. Nu wordt Marleen bestraald, een behandeling waarbij kanker verdwijnt, maar ook het zicht in één oog. En haar gehoor, want ook een zenuw raakte beschadigd.

Een doof en bijna blind kind, maar met hulp en hulpmiddelen wordt in elk geval het gehoor weer getraind, waardoor ze zich uiteindelijk goed kan redden. Mulders gaat zoveel als mogelijk naar een normale basisschool. Wat aardig lukt tot op haar tiende het noodlot weer toeslaat: botkanker. Er zit weinig anders op: haar bovenbeen wordt geamputeerd, haar onderbeen wordt aan haar romp vastgezet. Het is in die tijd dat Mulders zelf meermaals zegt dat ze haar achttiende levensjaar niet gaat halen.

Kasplantje

En toch wordt ze maanden later, na een laatste chemo, genezen verklaard. Ze moet opnieuw leren lopen en leren wat ze wel en niet kan met haar lijf. En dat blijkt misschien wel de zwaarste tijd. ,,Eigenlijk was het toen een beetje: je hebt kanker, je gaat dood of je wordt een kasplantje. Echte nazorg was er niet.” Daarbij heeft ze het niet over revalidatie zelf, maar vooral of psychische ondersteuning of lotgenotencontact. De jaren tussen haar twaalfde en zestiende zijn daarom erg zwaar, vooral door de onzekerheid die aan haar knaagt.

Ze begint daarom op haar zestiende al als vrijwilliger met lotgenotencontact, bij de Vereniging Ouders en Kinderen met Kanker. Daar zet ze activiteiten, uitjes en weekenden voor kinderen op. Daarna sluit ze zich aan bij de Stichting Jongeren en Kanker, waarbij ze weet te realiseren dat in ziekenhuizen poli’s speciaal voor jongeren en jongvolwassenen worden opgericht voor wetenschappelijk onderzoek en nazorg. Want aandacht voor kinderkanker is er best, maar voor jongeren en jongvolwassen eigenlijk nauwelijks.

Marleen Mulders met haar koninklijke onderscheiding © Jan van Eijndhoven

Zelf moet ze in die tijd dus ook weer in ‘mogelijkheden’ leren denken. Hardlopen gaat niet met haar been, maar fietsen wel. Ze kan op wintersport snowboarden op één been, ontdekt ze. O ja, en zelf heeft ze ook nog wel genoten: ze gaat ieder weekend op stap, het leven vieren. Ze heeft toch al genoeg kanker en andere troep in haar lijf. Zo leert ze langzaam positief te blijven, zoeken naar wat kan. Om iedereen dat soort mogelijkheden te geven, zet ze in 2006 samen met anderen de gehandicaptencompetitie bij Hockeyclub Were Di op. Daar regelt ze momenteel zo ongeveer alles, van scheidsrechters tot tegenstanders. Als vrijwilliger bij scouting Esjeeka wordt ze al zielsgelukkig als ze als leidster de kinderen weer een leuke morgen kan bezoeken. Helemaal in deze coronatijd.

Januari 2022

En nu? Marleen Mulders is vrij van kanker. Al ben je, zo merkt vader Hans op, vrij van kanker tot een week of twee voor de volgende controle. Dan beginnen de zenuwen weer. Motto’s als leef met de dag, haal alles eruit: het is verder ook wat lastig met het verschraalde sociale leven in coronatijd. Een volgende wintersport in januari 2022? Dat voelt als een doel heel ver weg. Eerst maar eens op het terras zitten. Want hoop? Die is er nog wel genoeg, getuige haar favoriete levensmotto.

Leer van gisteren,
Droom van morgen,
Leef vandaag.

Een cliché? ,,Ja. Sorry.”

 

FOTO: Marleen Mulders met haar koninklijke onderscheiding © Jan van Eijndhoven

Wil jij tijdens Dampfstadl gegarandeerd zijn van lekker eten ? 𝗩𝗮𝗻𝗱𝗮𝗮𝗴 𝗶𝘀 𝗱𝗲 𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗮𝗴 𝗼𝗺 𝗷𝗲 𝗳𝗼𝗼𝗱-𝘁𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘀 𝘁𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻!

Geniet zelf of met je team van Currywurst, Gebackene Kartoffeln mit Speck, Zwiebelsuppe und so weiter.

Vandaag is tevens de laatste dag waarop je als team je BBQ pakket kan laten omzetten naar een Dampfstadl food-pakket!

Tickets bestel je via onderstaande link, je BBQ pakket omzetten loopt via jullie aanvoerder.
shop.eventix.io/d45992c0-dfbe-11e9-9c60-010988dfbbc2/tickets
... meerminder

10 uren geleden  ·  

Bekijk op facebook

Bestel maar, bestel maar, bestel maar! Laatste week om gebruik te maken van de Dampfstadl presale acties! Hoeveel pitchers heeft jouw team nodig? ... meerminder

4 dagen geleden  ·  

Bekijk op facebook

Over exact 2 weken barst Dampfstadl los, de mannen van Oktoberfeestband Zugabe hebben er in ieder geval zin in! jij ook ?

Bekijk het programma en de presales acties in via de speciale event-pagina:
sites.google.com/view/dampfstadl/dampfstadl
... meerminder

4 dagen geleden  ·  

Bekijk op facebook

Nog maar 3 weken tot Dampfstadl en nog maar heel even om gebruik te maken van de speciale presale acties 🍻! Bestel snel je tickets via onderstaande link:

shop.eventix.io/d45992c0-dfbe-11e9-9c60-010988dfbbc2/tickets
... meerminder

2 weken geleden  ·  

Bekijk op facebook
Were Di Tilburg is bij Were Di Tilburg.
Were Di Tilburg

Over precies 4 weken is het zover: Dampfstadl 2021!
Dé plek waar Oktoberfest en Aprés Ski samen komen.
Bijzijn is meemaken, zet 'm dus in je agenda.

Bekijk de Dampfstadl website voor meer info en de presale acties:
sites.google.com/view/dampfstadl/dampfstadl
... meerminder

3 weken geleden  ·  

Bekijk op facebook

Na een mooie 5-1 overwinning afgelopen donderdag in de Goldcup zijn we er klaar voor om komende zondag weer voor de punten te strijden! 💪🏽🏆 Zien we jou langs de lijn?!

PS: Vergeet je paraplu niet ☔️🌧
... meerminder

3 weken geleden  ·  

Bekijk op facebook

Het verhaal rondom de derby van gisteren! ... meerminder

3 weken geleden  ·  

Bekijk op facebook

Per 25 september gaan er nieuwe regels in. En die zijn lastig uitvoerbaar voor Were Di door de veelbesproken QR-code. Het betekent extra werk en kosten omdat wij security in moeten gaan zetten. Daarom kiezen wij ervoor om voorlopig de take-away variant te gaan inzetten. Het paviljoen is dus enkel open om iets af te halen bij de bar, er mag niet geconsumeerd worden in het paviljoen en er zullen tijdelijk geen zitplaatsen zijn.
Het toiletgebied inclusief kleedkamers is alleen via de tenniskant bereikbaar.

Laten we hopen dat we snel weer terug gaan naar een fijne situatie. Aan de bar kunnen we nog hulp gebruiken, dus meld je nog even aan voor een dienst dit weekend, anders kunnen we wellicht helemaal niet open.
... meerminder

4 weken geleden  ·  

Bekijk op facebook

Het sportspreekuur gaat weer van start. Benjamin Langman, sportfysiotherapeut bij SMC Tilburg, organiseert wekelijks een gratis inloopspreekuur bij Were Di Tilburg. Het spreekuur vindt plaats op woensdagen tussen 17.00 en 18.00 in de EHBO ruimte, én is toegankelijk voor alle leden van Were Di Tilburg. Wil je graag langskomen, meld je dan aan via inloopspreekuur@smc-tilburg.nl of telefonisch 013-5456820. ... meerminder

1 maand geleden  ·  

Bekijk op facebook
Were Di Tilburg is bij Were Di Tilburg.
Were Di Tilburg

Oh wat was t weer lekker dit weekend. Als jullie ons nou gewoon blijven taggen, dan geven wij jullie nog even wat extra 🧡💚! ... meerminder

1 maand geleden  ·  

Bekijk op facebook

Onze bar is open. Maar helaas hebben we nog niet genoeg vrijwilligers… terwijl het toch echt bargezellig is! Meld je dus snel aan via de app want anders mag de bar open maar kan het helemaal niet. ... meerminder

1 maand geleden  ·  

Bekijk op facebook

Closed! Vanaf vandaag tot 6 augustus Is veld 1 onbespeelbaar in verband met groot onderhoud #makingweredibetter ... meerminder

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Goed nieuws: we hebben een nieuwe coach voor Heren 1: John Bessell. John is afkomstig uit Australie maar woont al vele jaren in Belgie. Hij heeft de laatste twee jaar gewerkt als “performance analist” bij voetbalclub Club Brugge. Daarvoor is hij actief geweest als hoofdcoach van meerdere Belgische hockey topteams en werkte hij vele jaren (2009-2018) in de staf van het Belgische nationale hockeyteam (waarmee hij de zilveren medaille won op de Olympische Spelen in Rio).

Meer weten, kijk dan op www.bd.nl/regiosport/oud-performance-analist-club-brugge-hoofdtrainer-hockeyers-were-di~a01d7cbf/
... meerminder

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Het seizoen zit er zo goed als op. De vakantie lonkt. Maar dat kan pas na het jaarlijkse woordje van de voorzitter 👍🧡💚 ... meerminder

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Vrijwilligers die stoppen na jaren liefdewerk voor de club ontvangen voortaan Een Were Di plenkske, een kleinigheid wellicht voor al die uren werk maar wel een limited edition beloning! Het allereerste Were Di plenkske is overhandigd aan Anna Mesman, keeperstraining coördinator en keeperstrainer. Na jaren vrijwilligerswerk gaat ze stoppen. Enorm bedankt voor je inzet Anna! ... meerminder

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Tsja met dit weer hebben we toch nog een gouden tip én 25% korting. Onze sponsor Cleanprofs heeft namelijk een geweldige actie voor weredianen die ook een schone kliko willen. En je helpt er ook de club nog eens mee! Meer weten, kijk op www.cleanprofs.nl/were-di/ ... meerminder

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Onze bar is open. Onder voorwaarden uiteraard. Maar helaas hebben we nog niet genoeg vrijwilligers… terwijl het toch echt bargezellig is! Meld je dus snel aan via de app want anders mag de bar open maar kan het helemaal niet. ... meerminder

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Proost op onze nieuwe sponsor Schrobbelèr . Welkom aan boord Paul Sparidaans (l) en Jan Eijsermans (r). ... meerminder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Ben jij nog spullen kwijtgeraakt dit seizoen? Deze zaterdag kun je komen kijken of bet terecht is. We hebben best veel kleding en nog wat andere dingen liggen. Alles wat niet opgehaald wordt gaat naar Stichting Sterk Huis en naar Quiet Community. Uiteraard zitten we nog wel met corona maatregelen dus blijven hangen op de club mag nog niet. ... meerminder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Yes! We mogen steeds meer en dus hebben we ook nieuwe vrijwilligers nodig om onze mooie club te ondersteunen. Zit er iets voor je tussen? Ben je benieuwd en wil je meer weten? Stuur ons dan een dm of reageer gewoon onder het bericht. ... meerminder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

We zoeken nog een paar barvrijwilligers. Ook voor dit weekend nog.
Wil je nog stuk van wedstrijd van je kind meepikken wellicht? Van achter de bar heb je een geweldig uitzicht!
... meerminder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Ja!!! We gaan de bar weer openen in de weekenden van 9.30-16u! Het gaat daarbij alleen over het terras buiten overigens. Goed nieuws dus. En dus zoeken per dienst een vrijwilliger. Je kan je via de WD app inschrijven
zowel op zaterdag als op zondag van:
-9.30-11.30
-11.30-13.45
-13.45-16.00
... meerminder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

We 💚🧡 lentezon & hockey ... meerminder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook
Were Di Tilburg is bij Were Di Tilburg.
Were Di Tilburg

D-BATTLES: dag 1. Drie weken lang is er strijd tussen de D-elftallen. En regen of niet, onze weredianen gingen voorop in de strijd! Op naar week 2 en 3! ... meerminder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Vanaf 28 april 2021 gelden er nieuwe corona maatregelen. Voor Were Di geldt alleen de wijziging dat we geen rekening meer hoeven te houden met de avondklok. Alle andere maatregelen zijn nog steeds van kracht. Ons terras mag nog steeds niet open. Alle maatregelen vind je op www.wereditilburg.nl/hockey/news/corona-maatregelen-per-28-april/ ... meerminder

6 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Wow, proficiat Marleen Mulders! Ze is de jongste gedecoreerde van het land vanwege haar geweldige vrijwilligerswerk waaronder dat voor Were Di. Meer weten, lees het hele artikel in het Brabants Dagblad: www.bd.nl/tilburg-e-o/niemand-dacht-dat-marleen-mulders-18-zou-worden-nu-is-ze-met-35-de-jongste-... Foto: Jan van Eijndhoven ... meerminder

6 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Vandaag heeft Cathy Woudenberg een lintje gekregen voor al haar vrijwilligerswerk bij Were Di.
Quote uit haar afscheidsmail naar de Jeugdcommissie:

A.s maandagmiddag heb ik een gesprek met mijn opvolger. Hij wordt voorzitter van de jeugdcommissie. Ja ik stop er echt mee. Ik ben afgelopen juni 70 jaar geworden en had zelfs met Mariska al afgesproken dat ik dan zou stoppen. Door het overlijden van Mariska wist ik het zeker. Corona gooide wat roet in het eten. Ik heb altijd met veel plezier het vrijwilligers werk gedaan. Vooral het werken met jonge mensen heeft mezelf ook jong gehouden. Dat zal ik het meeste gaan missen.

Typerend voor hoe Cathy in het leven staat, samenwerken en naar een doel toe werken in het belang van de vereniging en de leden.
Cathy, namens alle leden van Were Di Tilburg: je hebt dit lintje meer dan verdiend: GEFELICITEERD!
... meerminder

6 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook

Met dank aan sponsor ABN AMRO heeft Dames1 van Laren Dames een clinic verzorgd. Enthousiaste speelsters en nog enthousiastere kinderen. Heel geslaagde ochtend! ... meerminder

6 maanden geleden  ·  

Bekijk op facebook
onze hoofdsponsoren
the indian maharadja
flink
the indian maharadja
flink